Cinc ultres russos van ser detinguts a Colònia (oest d'Alemanya) després d'agredir a les rodalies de la catedral de la ciutat dos turistes espanyols, que presenten ferides greus. La policia va explicar que els cinc hooligans, d'entre 26 i 30 anys, s'havien aturat a Colònia en el seu retorn de Marsella, on havien assistit a l'Eurocopa. Cap a les set de la tarda es van enfrontar de manera brutal i molt agressiva als espanyols, que estaven acompanyats d'una dona i repartien ?adhesius a la zona; els van colpejar i donar puntades. A les rodalies hi havia diversos agents que van detenir de forma immediata els agressors.

Per altra banda, França ha detingut durant la primera setmana de l'Eurocopa de futbol 323 persones, de les quals 196 segueixen sota arrest a l'espera de ser presentats davant del jutge, segons va informar ahir el Ministeri de l'Interior. Les detencions responen, principalment, a episodis de "violència, robatori o degradacions de béns" va afegir Interior en un comunicat. Onze d'aquests individus ja han estat jutjats, amb penes de presó ferma per a vuit d'ells. A més a més, 24 persones més han estat expulsades del país, va afegir el Ministeri de l'Interior, que va precisar que "aquestes accions continuaran al llarg de tota la competició".

En aquest sentit, tres seguidors russos d'entre 28 i 33 anys van ser condemnats ahir a entre un i dos anys de presó ferma per la seva implicació en les baralles entre seguidors a Marsella el cap de setmana passat en el partit de l'Eurocopa que enfrontava Rússia amb Anglaterra. En concret, els acusats van ser sentenciats a 12, 18 i 24 mesos de presó i dos anys de prohibició de penetrar en el territori francès. Els seguidors van ser detinguts dimarts en un autobús al costat de 40 dels seus compatriotes, dels quals la meitat va quedar en llibertat i l'altra meitat seran expulsats de França.

Paral·lelament, la policia alemanya va impedir ahir al matí la sortida del país de diversos hooligans reconeguts, en el marc d'un important dispositiu muntat amb motiu del partit d'ahir entre Alemanya i Polònia, considerat d'alt risc.