La selecció espanyola avança amb pas ferm a l'Eurocopa 2016. Després d'aconseguir la victòria a l'últim sospir en el seu debut davant la República Txeca, aquesta nit ha millorat el joc de la mà d'un excel·lent Iniesta i ha passat per sobre d'una gris Turquia (3-0). Amb els sis punts al sarró, Espanya ja s'ha classificat pels vuitens de final de la competició.

Els homes de Del Bosque han saltat a la gespa de l'estadi Allianz Riviera de Niça amb la filosofia de joc més que apresa. Pilota a terra i circulació ràpida. Combinacions curtes i mobilitat màxima en zona ofensiva per intentar acabar jugades per banda. El pla ha sortit a la perfecció.

Els turcs han intentat pressionar la sortida de la pilota espanyola, però la qualitat d'Iniesta i Busquets feia inútil aquesta tàctica, ja que les línies eren superades amb facilitat. Espanya ha començat a arribar amb facilitat a la portaria de Babacan. Al minut 11, després d'una jugada de Jordi Alba, un defensor turc ha intentat refusar i la pilota ha acabat al pal. En el córner posterior, Piqué gairebé anota amb un remat de cap que no ha aconseguit connectar amb precisió.

Després d'una dura entrada al turmell d'Iniesta, el manxec ha estat un minuts atordit i Turquia ho ha aprofitat per tenir un parell d'arribades a les botes de Calhanoglu. Primer, amb un xut llunyà desviat i després, amb una falta que ha sortit massa alta. Quan Iniesta ha recuperat el to, Espanya ha tornat a ser ell mateixa. Al minut 34, després d'un magnífic centre de Nolito, el davanter Morata ha desviat lleugerament amb el cap per col·locar la pilota lluny de l'abast del porter turc. Amb el gol a favor, Espanya s'ha crescut i al cap de pocs minuts ha arribat el segon. El central Topal ha estat nefast en un refús i ha deixat la pilota morta dins l'àrea. El més llest de la classe, Nolito, ho ha aprofitat per anotar el segon amb un xut ras.

El partit ha quedat vist per sentència ben aviat. Als tres minuts de la segona meitat, una triangulació sensacional entre Iniesta, Alba i Morata ha acabat amb el segon gol del davanter de la Juventus. Espanya s'ha convertit en la primera selecció de l'Eurocopa 2016 que ha aconseguit anotar tres gols en un sol partit. Amb un clar avantatge per 'La roja', Turquia ha abaixat definitivament el braços i Espanya s'ha limitat a conservar la possessió esperant a que passessin els minuts sense sobresalts. Hi han hagut diverses ocasions en els dos bàndols, però el partit ja era història. Espanya ha resolt per la via ràpida i ja està classificada pels vuitens de final de l'Eurocopa 2016 a falta del seu duel de grop contra Croàcia.