Itàlia va sumar el seu segon triomf consecutiu a l'Eurocopa gràcies a un gol a dos minuts del final d'Eder, que va premiar la tasca defensiva del combinat italià davant la Suècia de Zlatan Ibrahimovic, inofensiva i inoperant, que queda al límit de la eliminació.

Itàlia va encarar el duel amb la seguretat d'haver aclarit els dubtes en el seu triomf davant Bèlgica. Amb una nova perspectiva i eufòria en la seva afició, va saltar a fer el que millor sap, defensar, confiar en el desgast del seu rival i l'aparició d'espais per la necessitat per acabar rematant el partit fidel al seu estil. Suècia, que va decebre en la seva estrena amb un empat davant Irlanda, no va millorar. Ibrahimovic no va parar de buscar l'èxit però tots els seus intents van ser frenats per la defensa italiana.

Pràcticament no hi va haver cap ocasió clara de gol per part dels dos equips fins al minut 88. En el primer xut a porteria d'Itàlia, Eder, jugador de l'Inter de Milà, va fer una bona jugada individual per donar els tres punts i la classificació per als vuitens de final a la selecció dirigida per Antonio Conte.

Els italians es creuaran a la següent ronda amb els rivals que surtin del grup d'Espanya. Suècia és a punt de caure eliminada.