El fabricant d'articles esportius Puma, amb seu a Herzogenaurach (Alemanya), ha detectat "material defectuós" en les samarretes que va subministrar a la selecció suïssa, després del trencament massiu d'aquestes en el partit disputat contra França.

"La nostra anàlisi de les samarretes usades el diumenge ha revelat material defectuós en aquest lot", apunta l'empresa en un comunicat, la qual cosa hauria portat "a un debilitament" del producte tèxtil. Aquest material ha estat utilitzat "exclusivament en un nombre reduït" de samarretes i afecta a les utilitzades per la selecció suïssa garanteix Puma, que es compromet al fet que aquesta situació "no es repetirà".

El comunicat segueix a una primera reacció, aquest dilluns, de l'empresa, en què anunciava una anàlisi de les seves samarretes després de la revolada causada per l'ocorregut en el partit de l'Eurocopa.

Puma recorda que, fins ara, no havia ocorregut res similar en cap dels deu partits de la present Eurocopa que han disputat les cinc seleccions a les quals equipa.

El trencament de set samarretes de la selecció suïssa, que es van estripar aparatosament durant el partit, ha provocat una marea de comentaris a les xarxes socials i popularitzat l'etiqueta #trikotgate. Entre els comentaris més reproduïts hi ha el de l'internacional suís Xherdan Shaquiri, qui després dels fets va dir a una televisió del seu país, en to de broma: "Espero que Puma no fabriqui condons".