Sergio Busquets, migcampista del Barça i de la selecció espanyola, va reconèixer que el combinat entrent per Vicente del Bosque va passar «un dia dolent» després de perdre davant Croàcia però ja enfoquen únicament el duel de vuitens davant Itàlia, en què va dir que no cal ser «optimistes» ni «pessimistes», sinó «realistes».

Per a Busquets, el grup d'internacionals ha «d'aprendre dels errors» que van cometre davant Croàcia i va aprofitar per criticar que no es repetís el llançament de penal errat per Sergio Ramos pels metres que es va avançar el porter.

De cara a l'enfrontament davant Itàlia, el migcampista de Badia del Vallès va afirmar que «és una molt bona selecció, amb bons jugadors, però la seva major dificultat és el seu sistema de joc que a Europa no juguen molts equips així. Has de saber molt bé el que has de fer en atac i en defensa per fer-los mal i que ells no et facin».

«També voldran jugar i tenen jugadors per portar el pes del partit i no estar tancats. Amb el seu sistema poden ser molt defensius però també crear molt perill perquè juguen amb dues puntes. Espero un partit dur físicament, amb control per minuts dels dos equips. El que estigui més segur defensivament i més encertat de cara a porteria serà el que guanyi el partit», va afegir.

També va reflexionar sobre la situació en què queda Espanya per la part del costat del quadre de l'Eurocopa, on hi ha més campions del món. «A priori l'altre costat del quadre s'ha quedat amb equips que normalment no van a ser favorits a guanyar l'Eurocopa. Un haurà d'arribar a la final, no queda una altra, però les seleccions més fortes són al nostre costat. Cal enfocar partit a partit, pensar a Itàlia sense fer-ho que després et pots enfrontar a Alemanya, Anglaterra o França».