Aquest migdia comencen els vuitens de final de l'Eurocopa. Una fase de la competició on qualsevol error pot enviar l'equip cap a casa i on, en cas de victòria, la glòria d'aixecar el títol estarà més a prop.

El partit entre Suïssa i Polònia (15 h) obre foc als vuitens. Dues seleccions que no partien com a favorites per avançar gaires rondes donen el tret de sortida al quadre de la competició, en principi, més senzill pel que fa el nivell de seleccions. Suïssa, amb futbolistes com Shaquiri, Zhaka o Dzemaili es veurà les cares amb Polònia, amb homes com Milik o Lewandowski, que parteix lleugerament com a favorita després de no encaixar cap gol en la fase de grups, tot que tampoc ha vist porteria en nombroses ocasions.

Després d'aquest partit, Gal·les i Irlanda del Nord (18 h) disputaran un duel britànic per ser als quarts de final. Amb Gareth Bale com a gran estrella, autor de 3 gols en el que portem d'Eurocopa, els galesos voldran seguir fent història i avançar una ronda més. Amb només tres punts acon?seguits a la fase de grups, Irlanda del Nord voldrà donar la sorpresa i accedir a la següent eliminatòria. Com passa amb Gal·les, els irlandesos no tenen baixes per afrontar el partit i els d'Irlanda no superen als gal·lesos des del 1980. El guanyador s'enfrontarà als quarts al vencedor de l'Hongria-Bèlgica.

I la primera jornada dels vuitens de final la tancarà el partit entre Croàcia i Portugal (21.00, Portugal). Els croats, després de superar Espanya en l'última jornada de la fase de grups i classificar-se per la banda fàcil del quadre, arriben amb la moral pels núvols i amb Luka Modric disponible al mig del camp. A més, homes en estat de gràcia com Perisic, Rakitic o Subasic fan que Croàcia sigui lleugerament superior a Portugal.

I és que la selecció comandada per Cristiano Ronaldo s'ha classificat pels pèls pels vuitens. Quedant tercera de grup i sense guanyar cap partit, els portuguesos tenen el jugador del Reial Madrid com a gran esperança, després dels seus dos gols contra Hongria, per seguir endavant a la competició i aspirar superar rondes per arribar a una desitjada final.