França, Alemanya i Bèlgica van fer bons els pronòstics, i es van classificar per als quarts de final de l'Eurocopa 2016. Aquest cop, no hi va haver sorpreses, i les seleccions favorites van complir davant Irlanda, Eslovàquia i Hongria respectivament.

L'amfitriona França jugarà els quarts de final de la seva Eurocopa gràcies a la inspiració d'Antoine Griezmann, el gran artífex que va fer possible la remuntada davant d'Irlanda per acabar guanyant (2-1). Només començar (2'), Paul Pogba va cometre penal sobre Shane Long, i Robbie Brady des del punt de penal va obrir la llauna. A partir d'aquí, França va intentar reaccionar amb l'objectiu de trobar el gol de l'empat. Tot i provar-ho de forma insistent es va arribar al descans amb el marcador a favor d'Irlanda (0-1).

A la represa, Koscielny va tenir l'empat per França en una jugada a pilota aturada, però la seva rematada va marxar fora per molt poc. Minuts més tard, va ser Irlanda qui en un ràpid contraatac va estar a un pas de sentenciar. A continuació va aparèixer la màgia de Griezmann, que en un tres i no res va capgirar el resultat. En el 57' va aprofitar una centrada de Sagna per posar l'empat (1-1). Només quatre minuts més tard (61'), Griezmann posava el definitiu 2-1. En el minut 67 el jugador matalasser va provocar l'expulsió de Duffy. Amb un home més, França va intentar sentenciar. A l'hora de la veritat, el marcador ja no es va moure més.

Per la seva part, Alemanya tampoc va fallar. Va ser Julian Draxler l'encarregat de guiar a Alemanya a un clar triomf davant Eslovàquia (3-0 ), a l'estadi Pierre - Mauroy de Lille. Precisament, Alemanya jugarà els quarts contra el guanyador del partit entre Itàlia i Espanya. L'atacant del Wolfsburg, Draxler, va intervenir en la majoria de les accions ofensives del seu equip que va obrir el marcador als vuit minuts per mitjà de Jerome Boateng. Abans del descans , una jugada de Draxler va ser culminada per Mario Gomez, que va fer el segon gol. Julian Draxler va sentenciar el partit amb un tercer gol (63').

Finalment, Bèlgica també va fer els deures, i es va desfer d'Hongria (0-4). Tot i ser l'eliminatòria en principi més igualada, a l'hora de la veritat, Bèlgica va anar per feina. És cert que va haver de patir de valent, sobretot a la segona part, quan Hongria va intentar per activa i per passiva el gol de l'empat per igualar el gol d'Alderweireld (10'), i forçar així una pròrroga que finalment no va acabar arribant. No va arribar, ja que a les acaballes del partit Bèlgica va posar la directa amb tres gols. El primer de Batshuayi (78'), el segon d'un estal·lar Hazard (79') i l'últim (90), obra de Carrasco que van deixar Hongria sense cap mena d'opció.