Alemanya i Itàlia disputaran un duel de quarts de final apassionant, ple d'històries del passat en què sempre surt beneficiat el conjunt transalpí, que haurà de fer front a un dels equips més en forma del torneig. Els homes de Joachim Löw arriben confiats a la cita després de superar els vuitens de final amb molta solvència i comoditat. Si fins a aquest partit l'entrenador germànic li atribuïen falta de gol, quan van finalitzar els 90 minuts amb 3-0 a favor d'Alemanya el debat es va acabar.

Itàlia serà la primera gran selecció amb la qual Alemanya es veurà les cares. Això, no és una bona notícia per Löw. Històricament, els enfrontaments entre tots dos en una fase final, han acabat en desastre per als alemanys. De vuit partits, mai n'han guanyat cap. A l'equip alemany no li preocupen totes aquestes dades. El seu joc és dels més precisos de l'Eurocopa i esperen seguir endavant malgrat l'escull italià. El seu tècnic podrà formar el seu equip de luxe i probablement situï de nou a Julian Drexler i assegui a Mario Götz. El primer està en plena forma i no vol desaprofitar el seu bon estat.

Al davant, Itàlia, governada amb fermesa pel tècnic Antonio Conte, té una de les defenses més complicades i dures de tot el torneig. Chiellini, Bonucci i Barzagli formen un trio complementat perfectament per Gianluigi Buffon, que davant Espanya va demostrar estar en perfectes condicions malgrat la seva edat (38 anys). Conte haurà de substituir tres jugadors. El primer, Daniele De Rossi, que pateix un lleu trencament fibril·lar. El segon, qui seria el seu possible substitut, Thiago Motta, està sancionat. I el tercer, Antonio Candreva, que ja es va perdre el xoc amb Espanya per lesió. Per solucionar el problema que té al centre del camp podria endarrerir a Marco Parolo i col·locar-lo per davant de la defensa. El seu buit, el cobriria Stefano Sturaro.