Islàndia, la gran sorpresa de l'Eurocopa, volguda i admirada per tots els equips, aficionats i tècnics del torneig, va despertar del seu somni amb una derrota contundent en quarts de final davant França, que va aprofitar la seva gran superioritat per guanyar 5-2 i aconseguir les semifinals que disputarà davant Alemanya.

El combinat dirigit per Heimir Hallgrímsson i Lars Lagerbäck passarà a la història malgrat la derrota. Ningú mai va imaginar que el conjunt islandès arribaria tan lluny en l'Eurocopa. Al llarg del mes de juny, a poc a poc, graó a graó, amb molta passió, cor, lliurament i abrigallat per tot un país, Islàndia va ser obrint-se pas partit a partit.

Fins a vuitens, eren un equip simpàtic. Això, ho van pagar els anglesos, que van ser derrotats 2-1 i van tenir el seu brexit particular sobre un terreny de joc.

França va prendre bona nota i no va donar motiu a cap tipus de sorpresa. Islàndia era un volcà en plena erupció que calia segellar i així ho van fer els homes de Didier Deschamps.

Deschamps, que va apostar per Samuel Umtiti i per Moussa Sissoko per substituir als sancionats Edil Rami i N'Golo Kanté, va encertar amb la seva decisió i amb prou feines va deixar jugar a un equip que va alinear per cinquena vegada als seus mateixos onze jugadors. Però només va aconseguir això, que no jugués el seu rival, perquè França no va brillar davant uns jugadors als qui potser el xoc els va venir gran.