Efe/DdeG, Barcelona

Els fills d'un exsoci de Ferran Adrià van presentar una demanda judicial contra els propietaris del restaurant El Bulli, el mateix xef i Juli Soler, per considerar que van enganyar el seu pare, Miquel Horta Almaraz, quan li van comprar la seva part del restaurant l'any 2005.

Segons un comunicat remès per Jofre i Sergi Horta, fills de Miquel Horta, un conegut mecenes del món de les lletres a Catalunya, aquest va rebre un "preu irrisori" per les accions que posseïa al Bulli i que va adquirir el 1994 gràcies a una aportació inicial que no van quantificar. La família Horta va presentar una demanda de diligències preliminars contra Ferran Adrià i Juli Soler amb l'assessorament de l'advocat Juan Ignacio Navas, davant el Jutjat Degà de Barcelona, que haurà de ser tramitada per un jutjat mercantil d'aquesta capital.

Jofre i Sergi Horta senten que el seu pare va ser "enganyat pels demandats, ocultant al mateix beneficis i activitats paral·leles a través de societats interposades de restauració durant el temps en el qual Dalga, S.L. va ser sòcia" d'El Bulli.

Aquest jutjat mercantil decidirà si autoritza l'"exhibició de la documentació" comptable de les companyies Restaurant El Bulli, així com d'altres empreses del sector de la restauració vinculades als dos demandats. Una vegada que s'aconsegueixi analitzar aquesta documentació, de l'entramat d'empreses que ?s'han creat al voltant d'El Bulli a la vegada que creixia la fama del cuiner de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), els fills de Miquel Horta no descarten continuar les accions legals per aconseguir un preu més adequat al que va rebre el seu pare fa tres anys. Dalga és la societat a través de la qual Miguel Horta va esdevenir soci del restaurant El Bulli i actualment és administrada pels fills d'aquest empresari, antic propietari de la marca Nenuco. L'advocat de la família Horta, Juan Ignacio Navas, va insistir que els termes de la demanda "no es facilitaran a ningú per respecte als tribunals i als mateixos demandats", en aquest cas Ferran Adrià i el seu soci a El Bulli, Juli Soler.