"A l'hort, molt a prop de Ripoll, bressol dels meus avantpassats". Sorprenent, però cert; aquest és el el peu de la fotografia més recent que Shakira ha publicat al seu Twitter. I és que el nom complet de la colombiana és Shakira Isabel Mebarak Ripoll; és la seva mare, Nicia del Carmen Ripoll Torrado, qui prové de Catalunya.

Aprofitant la seva estada a Europa per oferir un concert a Portugal fa uns dies dins el Rock in Rio, la cantant ha volgut tornar als seus orígens. Acompanyada per la seva parella, Antonio de la Rúa, ha passat uns dies gairebé d'incògnit a la comarca del Ripollès.

Ripoll, un poble molt discret

La seva visita no va trascendir perquè segons sembla, Shakira va demanar a l'alcaldessa de Ripoll i als veïns de la població que no en diguessin res. La promesa s'ha complert fins al final, ja que no va ser fins que la cantant va publicar imatges de la seva visita al seu perfil de Twitter quan la premsa s'ha assabentat de la visita.

Durant la seva estada a Catalunya la parella també va visitar Molló, on va sopar el passat dissabte al restaurant L'Enclusa i va fer-hi un tomb tranquil·lament. També van dormir al municipi, a la casa rural de can Sant.

A més de fer turisme, Shakira va tenir l'oportunitat de viure en primera persona el que es fa en una granja; ho va fer també en aquesta mateixa localitat, on va alimentar els animals i va fer algunes feines típiques de l'hort.