Playboy va deixar de cotitzar aquest divendres a la Borsa de Nova York després de quatre dècades en el mercat i després que el seu fundador, Hugh Hefner, aconseguís fer-se amb la gran majoria de les accions de l'empresa editora de la famosa revista eròtica, a la qual vol revitalitzar.

A través de la signatura Icon Acquisition, l'empresari de 84 anys va oferir el passat 10 de gener 6,15 $ per cada acció que encara no tenia de Playboy, de la qual ja controlava el 69,5% de les accions de classe A i el 27,7% dels títols de classe B.

En un comunicat, Icon Acquisition anunciar que finalment s'ha fet amb 18.915.951 accions més a través d'aquesta oferta, que expira aquest mateix divendres després del tancament del mercat.

Així, Hefner ja controla el 88,7% dels títols de l'entitat (combinats els de classe A i B), així com amb el 97% de les accions amb dret a vot.

Davant l'escàs nombre d'accions que queden cotitzant lliurement en el mercat, l'entitat gestora de la Borsa de Nova York, NYSE, va suspendre la negociació de les accions de classe A abans de l'obertura del mercat, on porta cotitzant des de 1971.

Totes les accions que no hagin estat lliurades a Icon Acquisition quan aquest divendres expiri l'oferta no són vàlides, encara que els accionistes minoritaris que encara tinguin algun títol de Playboy podran reclamar igualment el cobrament en efectiu de 6,15 dòlars per cada un.

"Amb la finalització d'aquesta transacció Playboy tanca un cicle i torna a les seves arrels com una companyia no cotitzada", va dir al presentar la seva oferta el mateix Hefner, que va crear l'empresa en 1953.

Va afegir que aquesta adquisició "proveirà dels recursos i flexibilitat necessaris perquè Playboy torni a la seva posició única i s'expandeixi per tot el món".

Hefner va llançar una proposta inicial de 5,5 dòlars per títol el juliol de 2010 (el que va suposar valorar l'empresa en 184 milions de dòlars), però poc després la firma propietària de Penthouse va oferir 210 milions de dòlars per Playboy, cosa que va obligar al seu fundador a elevar l'oferta fins 6,15 $.

Finalment, el Consell d'Administració de la publicació va decidir que fos el seu fundador qui controlés l'empresa, que mantindrà a Scott Flanders com a conseller delegat i es centrarà en tractar de revitalitzar el negoci, afectat pel creixent descens de la publicitat i l'augment de continguts per a adults a internet.