L'asturià Fernando Alonso, el tennista Rafa Nadal i el jugador de bàsquet Pau Gasol estan entre els 50 esportistes més ben pagats del món, segons la llista que elabora la revista Forbes i que és liderada un any més pel golfista nord-americà Tiger Woods.

La revista publica avui al seu web un rànquing dels esportistes més ben pagats del món -tant pel seu treball com per publicitat i altres ingressos-. El rànquing està liderat pel golfista Tiger Woods (amb 75 milions de dòlars guanyats en els últims dotze mesos), seguit dels jugadors de bàsquet a la NBA Kobe Bryant (53 milions) i LeBron James (48).

En aquesta llista, el pilot de Fórmula 1 Fernando Alonso ocupa l'onzè lloc amb uns ingressos de 32 milions de dòlars, el tennista Rafael Nadal és dotzè amb 31,5 milions, i el jugador de bàsquet Pau Gasol, amb 18,9 milions, ocupa el penúltim lloc.

Els deu primers llocs de la llista són, a més dels tres ja esmentats, per Roger Federer (47 milions), Phil Mickelson (46,5), David Beckham (40), Cristiano Ronaldo (38), Alex Rodríguez (35), Michael Schumacher (34) i Lionel Messi (32,3).

També formen part de la llista dels futbolistes brasilers Kaká (en el lloc 24 amb 25 milions) i Ronaldinho (al 27, amb 24,7 milions).

Segons Forbes, els 50 esportistes més ben pagats, en la qual n'hi ha una majoria d'origen nord-americà (29), han guanyat en l'últim any un total de 1.400 milions de dòlars, el que suposa un descens del 11 per cent respecte als dotze mesos anteriors i representa una mitjana de 28 milions per jugador.

Tots ells tenen una mitjana de 32 anys d'edat, sent el major Schumacher, amb 42 anys, i el més jove Messi, amb 23 anys. L'única dona que forma part d'aquest privilegiat grup d'esportistes és la tennista Maria Xarapova, que ocupa el lloc 29, amb uns ingressos de 24,2 milions de dòlars.

Per esports, segons detalla Forbes a la seva web, el més representat és el bàsquet, amb 15 jugadors en el rànquing, seguit del beisbol (11), les carreres de cotxes (7), el futbol (6), el golf (4) , el futbol americà (3), el tennis (3) i la boxa (1).