El saxofonista nord-americà Clarence Clemons, integrant de l´E.Street Band de Bruce Springsteen, va morir ahir dissabte a Florida als 69 anys d'edat per complicacions derivades del vessament cerebral patit aquesta setmana, després de gairebé 40 anys sobre els escenaris acompanyant el llegendari cantant, per qui la mort de Clemons ha suposat una "pèrdua incommensurable".

Anomenat entre els seus amics com "el gran home" pels seus 1,93 m. d'alçada, Clemons va morir en un hospital de Palm Beach acompanyat de la seva cinquena esposa, Victoria, i altres membres de la família. Només conèixer la seva mort, Springsteen va publicar un emotiu comunicat de comiat al web de la banda. "Era el meu gran amic i el meu soci, i amb Clarence al meu costat, la banda era capaç d'explicar una història molt més profunda de la que estava simplement continguda en la nostra música".

"La seva vida, el seu record i el seu amor viuran en aquesta història i en la nostra banda. La seva pèrdua és incommensurable i ens honora haver-lo conegut durant gairebé 40 anys", va afegir a la nota de condol.

Nascut a Virgínia el 1942, Clemons va començar a tocar el saxo a l'edat de nou anys, abans de mudar-se a Nova Jersey, on va treballar com a conseller juvenil abans d'unir-se a la banda d´Springsteen, a la que va injectar una barreja de blues, jazz i funk, que el van portar a col·laborar de manera independent amb artistes com Aretha Franklin, els Grateful Dead de Jerry Garcia o Jackson Browne, amb qui va aconseguir l'èxit en les llistes de vendes de 1985 amb el single "You're a Friend of Mine ".

No obstant això, el gruix de la seva carrera musical es troba a l´E.Street Band, després de la seva primera trobada amb Springsteen, a l´Stone Pony d´Ashbury Park (Nova Jersey) on, segons explica la llegenda, l'enorme Clemons va realitzar una sorprenent entrada al local acompanyat d'un cop de vent, el que va portar el cantant, sorprès, a convidar-lo a un escenari en el qual el va acompanyar durant gairebé quatre dècades.