La princesa Charlene Wittstock i el Príncep Albert de Mònaco han estat vistos per residents locals en una pantalla gegant de Mònaco davant del palau reial, durant la cerimònia del seu matrimoni civil amb el Príncep Albert de Mònaco aquest divendres.

El príncep Albert II de Mònaco i Charlene Wittstock han estat declarats marit i muller en una cerimònia civil. L'enllaç ha estat oficiat pel president del Consell d'Estat,

El microprincipat monegasc pot presumir de ser tota una icona pel que fa a glamur però no de classe. Maria José Navarro, experta en casaments i directora de bodabook.com, apunta que en temes de 'savoir faire', la corona britànica "té més taules" i sap com fer "posades en escena més importants".

"Les tradicions angleses se segueixen". La corona britànica ha tingut una gran presència en molts països del món i és un dels motius pels quals el públic continua seguint molt de prop els moviments d'aquesta família reial. Mònaco, per contra, és un microprincipat que més que tradició reial va desenvolupar una llegenda d'allò més glamurosa gràcies a la història d'amor de Grace Kelly.

Maria José a més subratlla la importància del paper dels nuvis. I és que si bé Guillermo i Catalina eren dos joves molt enamorats que van fer realitat el seu somni, Alberto i Charlene han viscut un història molt diferent. Ell passa ja dels 50 i té dos fills i Charlene ha estat des del principi en un segon pla, amb la qual cosa "la història d'amor romàntica no és la mateixa".

L'enllaç de Mònaco és dels pocs en els que sembla que la núvia no és la protagonista. Catalina ha estat el centre indiscutible de la cerimònia i la premsa seguia cada pas que donava però què se sap de Charlene?. "L'han tingut guardada" opina Maria José, "no li hem agafat afecte perquè no hem pogut conèixer-la". El perfil de la núvia d'Alberto està mancat de "personalitat".

L'error de Mònaco, segons l'experta, ha estat no treballar suficientment la part humana de Charlene. Poc o molt poc se sap de la seva biografia i vestint, tot i ser molt correcta, intenta passar desarpercebuda utilitzant una paleta de color molt limitada, com si la seva màxima fos: "Davant del dubte, vesteix-te de gris". Tot i ser una esportista d'elit, que hagués de donar una imatge de fortalesa i caràcter, Maria José apunta que el que reflecteix és que "li pot la inseguretat" i que "no ens han deixat conèixer-la"

Però, si la núvia peca de discreta, quin serà l'al·licient d'aquest casament? Els convidats. Demi Moore, Karl Lagerfeld, els Casiraghi... No cal oblidar que Mònaco és un paradís fiscal i els assistents més adinerats no escatimaran a l'hora d'invertir en moda. Maria José assenyala que estem davant d'un esdeveniment en el qual "és qüestió més de moda que de núvia".

El rei Joan Carles excusa la seva absència

El Rei ha trucat aquest dijous el príncep Alberto II de Mònaco per excusar la seva absència i la de la resta de la Família Reial espanyola en la cerimònia religiosa de dissabte en la qual contraurà matrimoni amb Charlene Wittstock, ha informat el Palau de la Zarzuela.

El rei Joan Carles, a qui anava dirigida la invitació enviada des de Mònaco, ha explicat al príncep Alberto que continua en fase de recuperació de l'operació de genoll a la qual es va sotmetre el passat 3 de maig i que, tot i que tot marxa normal i d'acord amb la previsió, no assistirà a l'enllaç, assenyalen fonts de Casa Reial.