L'anàlisi de sang efectuat el torero José Ortega Cano ha donat un resultat de 1,26 grams d'alcohol el 29 de maig, dia en què va patir un greu accident de trànsit, quan el límit màxim és de 0,5 grams, segons un comunicat dels advocats de la família del conductor que va morir en el xoc.

L'anàlisi ha estat realitzat per l'Institut Nacional de Toxicologia després de la petició del despatx d'advocats Luis Romero i Associats, que representa la família del conductor que va morir en l'accident, Carlos Parra.

Els advocats han remès a Efe un comunicat en què asseguren que en la sang del torero no hi havia cap altra substància tòxica o estupefaent, mentre que el conductor mort no havia begut alcohol.

El despatx d'advocats afirma que hi ha dades suficients per determinar una presumpta conducció desordenada i anormal per part del torero, que seria susceptible d'una acusació penal per diversos presumptes delictes que encara no s'han concretat.

Aquesta presumpta conducció temerària estaria determinada, segons els advocats, pels resultats analítics de la sang del torero, per les trucades al servei d'alertes 112 sobre una possible conducció irregular abans del sinistre i per la declaració del testimoni que circulava darrere el turisme de la víctima .

Després d'expressar el seu desig d'una ràpida recuperació del torero, els advocats i els descendents del mort lamenten que encara no disposen de les conclusions de l'informe tècnic del sinistre, i afegeixen que, en cas que siguin de responsabilitat per Ortega Cano, demanaran la seva declaració judicial quan es recuperi.

Els advocats també consideren rellevant l'ofici que s'ha remès, a instàncies del Jutjat, a les companyies de mòbils sobre els telèfons i missatges entrants i sortints del torero i del mort.

Ortega Cano, que continua hospitalitzat des del dia de l'accident a l'hospital Virgen de la Macarena de Sevilla, s'alimenta amb normalitat i li ha estat retirada la ventilació mecànica, segons l'últim comunicat mèdic del centre mèdic, emès fa dos dies.

El pacient continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives, "conscient, amb bon grau de relació amb el medi i no dependent de ventilació mecànica. Actualment fa exercicis de rehabilitació passiva i s'alimenta amb normalitat", diu el comunicat.