Un cartell de carnaval polèmic

L'Ajuntament de Reus demana la retirada del disseny promocional que mostra uns pits per "masclista"

 17:14  
El polèmic cartell del carnaval de Reus
El polèmic cartell del carnaval de Reus ACN
 MULTIMÈDIA

ACN El cartell de Carnaval ha despertat polèmica a Reus. Des de la presentació de la imatge aquest dilluns al vespre per part de la Federació Reusenca d'Agrupacions de Carnaval (FRAC) les xarxes socials, entitats, partits polítics i els mateixos veïns de la ciutat no han deixat d'expressar el malestar que ha generat un disseny on es veu a una dona mostrant el pits amb un text que posa "Jo estimo el Carnaval de Reus". A més, la model porta dibuixada una rosa a la galta, el símbol de la ciutat. La proposta, titllada de "masclista, sexista i allunyada del seu simbolisme" ha estat l'escollida per ser la imatge del Carnaval, que se celebrarà del 7 al 13 de febrer.

Amb l'enrenou que ha aixecat la imatge promocional, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'ha vist obligat a demanar aquest mateix dimarts que la l'organització "reflexioni i retiri el cartell". Així mateix, l'Ajuntament de Reus reconeix l'esperit provocador i transgessor que ha de caracteritzar la celebració del Carnaval però considera que el "contingut sexista" del cartell escollit enguany per la FRAC no s'adequa ni representa a la diversitat de públics que integren una de les celebracions més participades del calendari festiu de la ciutat.

Pellicer ha reiterat el suport de l'Ajuntament de Reus a una festa popular tan arrelada a la ciutat com és el Carnaval, així com al seu model d'organització, basat en la participació activa i independent de les colles. Tanmateix, lamenta que l'Ajuntament no pugui estendre el seu suport al cartell anunciador del Carnaval d'enguany, el qual és responsabilitat en exclusiva de la FRAC.

Enllaços recomanats: Premis cinema