Juli Soler Lobo va néixer a Terrassa el 31 de maig de 1949, fill de Paquita Lobo i Juli Soler; està casat amb Marta Sala i té tres fills, Pancho, Rita i Júlia. El seu pare era maître d´un petit balneari, on ell l´ajudava els caps de setmana com a aprenent. Soler va estudiar als Esculapis i va acabar la formació de Comerç.

Als 13 anys, Juli Soler va començar a treballar com a ajudant de cambrer al Gran Casino de Terrassa. L´any següent, el 1963, va fer temporada al Xalet del Golf de Puigcerdà, com a ajudant de bàrman, i amb 14 anys es va incorporar a la plantilla del restaurant Reno de Barcelona. Després, va ajudar els seus pares administrant el restaurant per a treballadors d´una empresa de material elèctric de Rubí; motiu pel qual va descartar embarcar-se a treballar en un transatlàntic.

Per aquella època, Soler es va capbussar en la música, la seva passió -R&B, el soul i el rock, especialment-. I ho va fer col·laborant i dirigint dos locals nocturns però, sobretot, obrint una botiga de discos, Transformer -en homenatge al disc que Lou Reed va publicar el 1972- i viatjant sovint a Perpinyà, Londres o París per importar música. El projecte Transformer es va tancar el 1980, per donar pas a una etapa completament nova i exitosa anomenada El Bulli.