Aquesta matinada ha mort Juli Soler a l'edat de 66 anys. Nascut a Terrassa, Soler va ser l'artífex junt amb Ferran Adrià d'El Bulli de Roses, considerat el millor restaurant del món. Amb el tancament d'El Bulli, Soler va dedicar-se a ElBulliFoundation i, el 2012 després que se li diagnostiqués una malaltia neurodegenerativa, va retirar-se del projecte per centrar-se en la seva recuperació.

Adrià va arribar a la cuina d'aquesta establiment quan Soler ocupava el càrrec de director i tots dos es van associar per desenvolupar un nou concepte gastronòmic que va acabar ple de reconeixements internacionals.

Després de tots aquests èxits, els responsables d'elBulli van decidir donar un nou gir al seu projecte i van idear una fundació que ocuparia el mateix espai que el restaurant i que es dedicaria a la investigació culinària.

Juli Soler, nascut el 31 de maig a Terrassa (Vallès Occidental), ha mort a causa d'una malaltia neurodegenerativa contra la qual ha combatut els últims anys.

La família de Soler i el propi mort han mantingut l'evolució de la malaltia en l'àmbit íntim, encara que durant aquest temps han rebut sempre mostres de suport de Ferran Adrià i de diferents persones vinculades a la gastronomia.

Soler va rebre un guardó de reconeixement el mes passat per part de l'Estació Nàutica de Roses. I el passat mes de juny, Juli Soler va guanyar el Premi Nacional de Gastronomia.

Els empresaris d'aquesta localitat de la Costa Brava premiaven així la trajectòria de Juli Soler i la seva vinculació al municipi en l'àmbit gastronòmic.