Consells per cuidar la teva flor de Pasqua

Aquestes plantes, típiques del Nadal, poden aguantar tot l'hivern i fins i tot florir de nou a l'any següent

31.12.2015 | 13:02
Consells per cuidar la teva flor de Pasqua
Consells per cuidar la teva flor de Pasqua

Les flors de Pasqua són segurament una de les més clàssiques tradicions d'aquestes festes. Aquestes plantes afegeixen un toc de festivitat a la casa amb el seu color vermell brillant. Per això a Catalunya, milers de flors de Pasqua o ponsèties es venen durant els dies previs al Nadal.

Les flors de Pasqua van des del vermell més vibrant fins al groc pastís i tenen la mala reputació de ser plantes difícils de mantenir, però això no és així. Amb uns senzills consells pots aconseguir que les teves flors de Pasqua aguantin durant setmanes i fins i tot que arribin a florir el nadal de l'any següent.

Un cop escullis la flor de Pasqua adequada, hauràs de pensar en quin lloc vols col·locar-la. Tria una zona de la casa ben il·luminada per col·locar la flor de Pasqua. No la posis en llocs freds o molt a prop de la finestra.

Consells per cuidar la teva flor de Pasqua: la temperatura
Pel dia, una temperatura de 20 graus és perfecta per cuidar la teva flor de Pasqua. Si aquesta temperatura cau fins als 15 graus a la nit no et preocupis, la teva planta es mantindrà intacta. El que no has de fer és moure-la en les hores més fredes a una altra zona de la casa, és millor deixar-la sempre al mateix lloc.

Moltes vegades, en el moment en què les fulles de les flors de Pasqua comencen a caure ens espantem i deixem la planta de costat, pensant que ja no té solució. Però compte, això no és així.

Les raons més comuns per a que caiguin les fulles d'una flor de Pasqua són la calor, la sequedat o l'estrès de recol·locar-se en un nou lloc. Si mantens la flor de Pasqua al mateix lloc i la regues amb abundant aigua, aconseguiràs que torni a la normalitat en poc temps.

Si has aconseguit que el teu flor de Pasqua sobrevisqui durant tot l'hivern i vols que torni a florir en la següent estació segueix regant-la regularment fins a la meitat de la primavera. Després deixa-la assecar fins que es marceixin les tiges.

Després mantin-la en un lloc sec fins que acabi l'estació, llavors talla la part seca de la planta i deixa només una petita tija. En aquest moment comença a regar-la perquè creixi i floreixi de nou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema