El tanga va aparèixer a finals de la dècada dels 90 com un símbol de modernitat i sensualitat. Les dones deixaven enrere les antimorboses faixes de color carn i les clàssiques calces amples de cotó al més pur estil Bridget Jones, per caure rendides a la nova peça íntima que permetia lluir els pantalons més ajustats de l'època sense marques antiestètiques i fent sentir a la dona sexy des de dins.

Però alguna cosa està canviant a l'armari de la dona d'ara, que prefereix donar prioritat a la comoditat i a la salut que a l'estètica. No hi ha més que fer una passejada pel carrer per veure com centenars de dones han decidit baixar dels incòmodes talons per pujar a unes esportives que fan servir en qualsevol ocasió i hora del dia, sense perdre gens d'estil, o la moda per la vida sana, abanderada per les 'it girls' del moment que omplen les seves xarxes socials amb fotografies en malles, amb batuts verds o dolços casolans baixos en greixos.

Aquest nou estil de vida és, per descomptat, tendència i les marques ho saben. Els dissenyadors ho han reflectit en les seves noves col·leccions per a la primavera/estiu de 2016, on prevalen les peces d'estil esport, també en el món de la llenceria.

Firmes com Oysho, Woman's Secret, Intimissimi o la mateixa Victoria's Secret confirmen el descens de les vendes dels tangues en els últims anys i proposen com a substitutes calces brasileres o cullottes, igual o més sexis que els tangues gràcies als seus dissenys.

Dir adéu al tanga és una bona decisió i no només per seguir la moda, sinó per guanyar en salut. Utilitzar tanga té, segons els metges, els següents riscos:

- El frec del tanga amb l'anus i la vagina, altera el PH de la zona. Això multiplica el risc de patir candidiasi vaginal o el que és el mateix, els temuts fongs i les infeccions d'orina.

-El tanga pot irritar el recte, inflamar la zona i produir hemorroides.

- El contacte directe amb el clítoris pot arribar a irritar.