Quants punts em queden del carnet? Si ets conductor possiblement t'hagis fet aquesta pregunta, ja que la pèrdua de punts pot implicar conseqüències i obligacions, com ara haver de passar per un "curs d'impartició de mesures reeducadores".

La Direcció General de Trànsit ofereix aquesta sèrie d'instruccions a seguir "pas a pas" per no perdre's en la seva pàgina web a l'hora de consultar els punts.

1. En primer lloc, entra a la pàgina web de la Direcció General de Trànsit, www.dgt.es, i fes clic a l'apartat 'Consulti el seu saldo de punts' o 'Quants punts tinc?'.

2. En la següent pantalla, clica sobre 'Consultar saldo de punts', amb o sense certificat, segons sigui el cas. El cas més freqüent és no disposar de certificat digital.

3. Si ja has utilitzat aquest servei abans i tens contrasenya, només introduint el teu NIF i la clau d'accés (contrasenya) obtindràs immediatament el teu saldo de punts.

4. Si no has utilitzat anteriorment aquest servei, fes clic sobre el botó 'Sol·licitar clau d'accés a la consulta de saldo de punts' per sol·licitar-la.

5. Introdueix el teu nom i cognoms, NIF/NIE i la data d'expedició del teu primer permís (no la de renovació), i un correu electrònic on, amb bastant rapidesa, uns minuts, rebràs la clau (contrasenya).

6. Torna a www.dgt.es i repeteix els passos amb la teva nova clau. La primera vegada que entris, per seguretat, has de canviar aquesta clau per la qual tu triïs.

7. Conserva la clau definitiva: la necessitaràs cada vegada que vulguis saber el teu saldo de punts. En cas que se t'oblidi, no et preocupis, podràs sol·licitar que t'enviïn una nova al correu electrònic que indiquis.

Una altra possibilitat és consultar el teu saldo de punts amb el sistema Cl@ve, per a això cal estar registrat i disposar d'una identificació en aquest sistema. Aquests són els passos:

1. Una vegada registrat i amb aquesta identificació, el ciutadà pot anar a la pàgina web de la DGT i fer clic a Consulta Saldo de Punts i Antecedents (amb Cl@ve).

2. Una nova pantalla presenta els sistemes d'identificació disponibles, on l'usuari ha de fer clic en el botó d'accedir en el mètode d'identificació que desitgi, per posteriorment introduir les dades d'accés requerits.

3. Una vegada introduïts, l'usuari podrà veure la informació relativa al seu saldo de punts i els antecedents del permís per punts.

La consulta del saldo de punts és el primer dels tràmits de la DGT al que es pot fer amb Cl@ve, un sistema que s'anirà implantant progressivament per a altres gestions de Tràfic.