La Policia de Los Angeles està investigant un ganivet que presumptament va aparèixer fa anys en una antiga propietat de l'exjugador de futbol americà O.J. Simpson.

Simpson va ser el protagonista d'un dels judicis més mediàtics als Estats Units durant la dècada de 1990, quan va ser acusat dels assassinats de la seva exdona, Nicole Brown, i de Ronald Goldman, que van aparèixer morts a ganivetades el 12 de juny del 1994 a les escales exteriors del jardí de la casa on vivien ella i els dos fills del matrimoni.

El judici va finalitzar nou mesos després i Simpson va ser declarat "no culpable" i posat en llibertat després que no apareguessin proves concloents en contra seva, encara que en un judici civil l'any 1997 sí se l'havia declarat responsable del doble assassinat i se li havia imposat el pagament d'una indemnització de 33,5 milions.

El capità de la policia de Los Angeles Andy Neiman ha assegurat en roda de premsa que el cos investiga un ganivet trobat "en els anys 90" per un treballador de la construcció que feia treballs en una propietat d'O.J. Simpson. L'obrer va lliurar el ganivet a un policia qui, segons el relat de l'agent ara retirat, va acudir llavors a les autoritats per informar de la troballa del ganivet, però se li va dir que no tenia importància i que podia conservar-ho.

Recentment, l'expolicía va esmentar aquesta història a un detectiu de la Policia de Los Angeles i aquest li va demanar que el lliurés perquè es determini si té o no relació amb el cèlebre cas d'O. J. Simpson. Un dels punts més foscos de la investigació sobre el doble assassinat de Nicole Brown i de Ronald Goldman va ser que mai es va localitzar el ganivet amb el qual es va cometre el crim.

L'advocat Carl Douglas, que va defensar O.J. Simpson, va dir a Los Angeles Times que la història sobre el ganivet trobat és "ridícula". "És sorprenent com el món no pot deixar enrere aquest cas", va afegir Douglas, qui va assenyalar a més que sembla que els mitjans de comunicació estan "encara fascinats" amb tot el que envolta Simpson.

Atès que va ser absolt dels càrrecs, Simpson no pot tornar a ser jutjat per les mateixes acusacions.

L'antiga estrella del futbol americà està actualment a la presó com a part d'una condemna per un delicte comès en 2007, quan ajudat per altres cinc homes va assaltar una habitació d'un hotel a Las Vegas per fer-se amb uns articles de col·leccionista entre els quals hi havia objectes que considerava eren propietat de la seva família.