L'actriu Chus Lampreave, secundària de luxe en la trentena de pel·lícules que va fer i especialment popular a partir dels seus treballs amb el cineasta Pedro Almodóvar, ha mort aquest dilluns als 85 anys a Almeria, segons ha informat la delegació de Salut de la Junta d'Andalusia en aquesta capital.

Segons aquestes fonts, Lampreave, el fill de la qual vivia a Almeria, ha mort de matinada al complex hospitalari Torrecárdenas de la localitat.

María Jesús Lampreave va debutar el 1958, de la mà del director Jaime de Armiñán, amb qui també va rodar "Mi querida señorita" (1971), "El amor del capitán Brando" (1974) i "Nunca es tarde" (1977). Entre els seus papers més importants hi ha els que li va donar Luis García Berlanga per a la saga "nacional" - formada pels films "La escopeta nacional" (1977), "Patrimonio nacional" (1980) i "Nacional 3" (1982)- i la pel·lícula seus "Moros y cristianos" (1987).

Gairebé sempre va encarnar secundaris en la trentena de pel·lícules on va aparèixer encara que el seu paper d'àvia despreocupada la va convertir en una actriu popular, especialment entre el públic jove dels anys vuitanta, quan va començar a sortir en les pel·lícules de Pedro Almodóvar, amb qui va treballar en sis pel·lícules.