Una gegantina i natural rèplica de l'arca que el patriarca Noè va utilitzar per salvar la seva família i els seus animals segons la història cristina posarà rumb aquest estiu cap a les Amèriques des del port holandès de Rotterdam per difondre ensenyaments religiosos.

La idea és de Johan Huibers, holandès de 58 anys d'edat, nascut al "regne de les mil illes", al nord d'Holanda. És pare de família, un fuster i constructor de professió, que vol dedicar la resta dels seus dies a ser missatger de la religió catòlica, segons ell mateix ha explicat.

"Als 24 anys vaig conèixer la religió i ara sóc feliç podent traslladar al món el que vaig trobar. Sento que Déu va posar en el meu cor el deure d'ajudar els altres i això és el que faré en aquest viatge", assenyala en un to emocionat i feliç.

Als 33 anys, un malson d'una nit va fer aflorar la idea. Huibers va somiar que la seva província era inundada per una forta tempesta, com li va passar a Noé, i aquest va ser el dia en què aquest fuster holandès va posar el primer tros de fusta per construir l'arca.

Fa quatre anys va acabar la construcció de la colossal embarcació, però va obrir les seves portes com a atracció turística. L'arca, que es troba a Holanda, va rebre centenars de milers de visitants i el suport financer de milers de creients.

Aquesta obra d'art creuarà l'atlàntic, probablement, a partir del proper 30 de juny, segons Huibers, qui viatjarà en la seu arca per més de 8.500 quilòmetres de atlàntic fins arribar al seu primer destí: Brasil.

Està previst que aquesta església flotant faci parada a diferents ciutats llatinoamericanes, entre elles Buenos Aires i l'Havana, abans de dirigir-se a Estats Units i Canadà.

Aquest vaixell, batejat com l' "arca de Johan" tindrà instal·lats tots els sistemes necessaris per retransmetre el viatge per internet i rebre les preguntes i dubtes de totes les parts del món.

És un vaixell "molt, molt gran", diu Huibers, en referència al gegantina arca de 125 metres de llarg i 29 d'ample. El seu pes és de més de 2.500 tones i té una capacitat per transportar fins a 5.000 persones.

Per fora, l'impressionant vaixell, de color gris i marró, s'eleva desenes de metres i compta amb diverses finestres petites. Diverses rèpliques d'animals, com una girafa, observen des de la proa de l'embarcació.

En el seu interior, un centre interactiu, un museu bíblic, un celler, un teatre, desenes d'escales i un espai d'esdeveniments i experiències per a joves i grans, basades en la bíblia judeocristiana.