L'efecte degradat en papers és una de les tècniques decoratives més boniques que hi ha. No obstant això fer un degradat perfecte no és una tasca senzilla, mínim es necessita una pistola, un compressor i l'ajuda d'un professional. Per fer un efecte degradat per decorar una paret seguirem algun d'aquests patrons.

Una de les opcions és crear l'efecte degradat en línies horitzontals pintant cada línia del mateix color però d'un to o dos tons per sota del color inicial segons anem fent línies o ratlles.

Una altra de les opcions és fer un degradat en parets amb línies horitzontals. Però podem anar més enllà, podem fer la tècnica del degradat més original utilitzant dos colors o dos tons del mateix color i elements com corró, esponja i fixador a l'aigua. Per dur a terme aquest tipus de degradat aplicarem dues mans de fixador a l'aigua i esperarem a que s'assequi. Després que la paret estigui emprimada de manera correcta, prepararem en un pot el to o color més fosc i en un altre barrejarem el to fosc amb el to mitjà, i en un tercer pot prepararem l'altre mig. Així, ja tenim tres tons per fer la tècnica del degradat.

El següent pas serà començar a pintar. Començarem per la part inferior de la paret, que la pintarem amb corró amb el color amb un to més fosc. A continuació pintem la part superior de la part que ja hem pintat amb la barreja del color més fosc amb el més clar. Finalment amb el to més clar pintem la part restant.

L'últim pas serà barrejar la pintura amb una esponja o pinzell sec per evitar que es noti el canvi d'un color a un altre i crear l'efecte degradat abans que s'assequi tota la pintura.