Un alemany va morir aquest dimecres al parc arqueològic de Machu Picchu en caure a un barranc quan es prenia una fotografia a la vora d'aquest. El malaurat ha estat identificat com Oliver Pats, de 51 anys, un turista que va voler captar la instantània fora del cordó de seguretat que marca el recorregut per als visitants.

El succés va tenir lloc al voltant de les 11.45 (16.45 GMT) a la muntanya de Machu Picchu, un dels turons que envolten les ruïnes de la ciutadella inca al costat de l'Huayna Picchu, i al qual els turistes també tenen accés.

Un vigilant es trobava a escassos metres del lloc dels fets i va alertar els rescatadors de la zona per auxiliar al turista, segons ha informat un testimoni al Canal N de televisió.

Està previst que el cos de l'alemany, que havia caigut a una zona rocosa i d'espessor selvàtica, sigui traslladat al centre de salut del poble de Machu Picchu per posteriorment ser portat al dipòsit de cadàvers de la ciutat de Cusco, capital de la regió homònima situada als Andes del sud del Perú.