Té només 17 anys, però una brillant carrera com a model per davant. Magnolia Martínez es pot coronar al setembre com la primera Miss Espanya de menor edat del país. Ja ho és d'una província. La setmana passada aquesta jove d'Oriola va ser proclamada Miss World Girona en una gala que es va celebrar a la coneguda sala «Lluz de Gas» de Barcelona, on també es va endur el premi de Miss Elegància.

Fins a Barcelona va decidir anar per enfrontar-se a 15 candidates més que anhelaven una de les quatre bandes per representar a les províncies catalanes. Finalment es va alçar amb el guardó de la més bella de Girona, tot i que la seva residència està a gairebé 700 quilòmetres d'allà, una província que diu no conèixer «encara profundament, però que visitaré molt ara».

Encara emocionada i «il·lusionada» explica com va decidir presentar-se a aquest concurs. «Van contactar amb mi a través d'un conegut i vaig decidir acudir quan l'organització em va dir que no era un requisit ser catalana per representar a les províncies d'aquesta Comunitat. He complert un somni», relata Magnolia, aclaparada per la rebuda que ha tingut a Oriola. «Tots volen fer-se fotos amb mi», comenta.

La jove, que ha acabat primer de Batxillerat i a la qual li agradaria estudiar Dret Internacional i després Periodisme «per ser presentadora de televisió», tornarà en uns dies a Barcelona per preparar el certamen de bellesa més important del país, Miss Espanya. «Les proves són més difícils que en el certamen provincial, sobretot les de cultura general, però ens preparen tant intel·lectual com físicament».

Model als 14 anys

La jove d'Oriola ja es va enfrontar a durs reptes per poder guanyar la banda de Miss Girona, entre ells el d'acció social, pel qual va gravar un vídeo en l'alberg per a animals de Sant Bartolomé, on hi col·labora. «És un certamen de bellesa amb finalitats. És a dir, aquí no es mira tant la bellessa per fora sinó l'interior de la persona».

Tot i que assegura que fer de model és un «hobby», reconeix que li agradaria seguir dedicant-se al món de la moda, el cinema i la televisió. Malgrat la seva curta edat té ja molta experiència. Amb només 14 anys va començar com a model i ha estat imatge de marques tan conegudes com Gioseppo o Nescafé. «El meu propòsit és gaudir dels bons moments».