Perquè les vacances siguin el que el seu nom implica és necessari fer un parèntesi que serveixi per resetejar el cap i canviar les rutines adquirides durant l'any. El cos i sobretot la ment arriben a aquest períodes exhausts i necessiten un respir per poder funcionar al màxim a la volta del descans estival. Aquest cap de setmana són moltes les persones que faran les seves maletes i viatjaran rumb a la seva destinació vacacional per gaudir d'uns dies lluny de la rutina, però saps aprofitar adequadament aquest període estival?; la psicòloga Florència Poy dóna les claus per aconseguir desconnectar en vacances.

Però no tothom ho aconsegueix; a Espanya, el 28% dels treballadors reconeix que no és capaç de desconnectar de la feina durant les vacances, segons un estudi de Randstad. Tothom coneix la teoria, però a l'hora de la pràctica, com podem abstreure'ns de les labors quotidianes o d'una situació que ens manté atabalats o pendents durant la resta de l'any? Heus aquí alguns consells per aconseguir posar en 'off' el cervell i les preocupacions.

Si et preocupa que al teu lloc de treball pugui haver-hi problemes per la teva absència, deixa tots els caps lligats perquè a cada moment tots sàpiguen què fer, afirma la psicòloga Florència Poy.

Mentalitza't i recorda que ningú és imprescindible a la feina. El que tu feies mentre altres companys estaven de vacances, ara poden fer-ho ells mentre la teva gaudeixes de les teves.

Organitza excursions perquè les teves vacances estiguin aprofitades com Déu mana. Vés-te'n a la platja, a la muntanya, de compres... Poy explica que és important triar una destinació vacacional que inspiri pau o tranquil·litat, bé sigui la platja o la muntanya, per gaudir del paisatge, respirar aire pur, estar en contacte amb la naturalesa. Fes el que el cos et demani! Però recorda que descansar també ha d'estar dins d'aquests plans.

Dorm durant la nit totes les hores que necessitis. L'any t'ha deixat esgotat/a per culpa de la feina. Recupera aquestes hores ara que tens la possibilitat.

Gaudeix d'aquesta família i amics que durant l'any gairebé no veus. El període estival també és una època per gaudir de converses amb els amics, amb la parella o amb la família i, encara que en ocasions acaben en discussió, Poy aconsella "conrear el sentit de l'humor i no enfadar-se per banalitats".

Deixa el mòbil a un costat. En ocasions, tenim la mania d'estar pegats al mòbil per saber que succeeix a tot moment en el lloc que hem deixat de costat per uns dies. Potser sigui el propòsit més difícil de complir per a molts espanyols: evitar aparells electrònics com les tabletas o consoles.

El temps lliure durant les vacances és ideal per conèixer i gaudir de la cultura. Un llibre per llegir a la platja, l'última temporada de la sèrie de moda o una pel·lícula són uns companys fantàstics per relaxar-se.

Finalment, oblida't del rellotge. Ja no és moment de mirar contínuament l'hora perquè camines amb pressa tot el dia. És el teu moment, gaudeix d'ell.

Gràcies a aquests trucs, tindràs les claus perfectes para gaudeixes d'aquestes vacances que tant desitjaves.