La Xina ha obert aquest dissabte al públic el pont de vidre més alt i llarg del món, de 430 metres de longitud i de 300 d'altura, a l'espectacular parc natural de Zhangjiajie, lloc que va inspirar les muntanyes "Al·leluia" de la pel·lícula Avatar.

Dissenyat per l'arquitecte israelià Haim Doten, el pont de sis metres d'ample uneix dos penya-segats de la muntanya Tianmen ("Porta del Cel") a través de 99 panells amb tres capes de vidre, i està preparat perquè sobre ell circulin fins a 800 persones alhora.

Els constructors van provar la seva resistència recentment, en fer circular per sobre d'ell un camió de dues tones, i fins i tot es va demanar a diverses persones que piquéssin el terra amb martells i tota la força possible, també amb la finalitat de mostrar la seva duresa.

L'obra, que ha costat 22.500 milions de iuans (uns 3.400 milions de dòlars), va finalitzar el passat mes de maig, cinc mesos després del previst a causa de les intenses pluges caigudes a la zona.

Amb aquest pont la província central de Hunan, molt visitada per turistes xinesos en ser la terra natal de Mao Zedong, busca augmentar el nombre de viatgers a una de les seves joies naturals, el parc de Zhangjiajie.

Caminar pel pont transparent pot ser la forma més semblant a "surar" sobre aquestes muntanyes, una experiència no apta per a persones amb vertigen.

El pont de Zhangjiajie no és la primera estructura de vidre que s'edifica a la Xina, on aquest tipus d'atraccions s'han fet molt populars. Ja hi ha prop d'una desena en zones muntanyoses en un país on cada província competeix per atreure els centenars de milions de turistes interns que es mouen cada any per la geografia nacional.