La Fiscalia demana 2 anys de presó per a Borja Thyssen per defraudar més de mig milió d'euros el 2007 MADRID, 8 nov (EUROPA PRESS) - La Fiscalia de Madrid demana dos anys de presó amb inhabilitació especial per a l'exercici del sufragi passiu pel mateix temps per a Borja Thyssen-Bornemisza, fill de la baronessa Thyssen, per un delicte contra la Hisenda Pública en relació amb l'IRPF de l'any 2007 en la quantitat de 592.557,72 euros. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, a què ha tingut accés Europa Press, Borja Thyssen no va presentar la seva declaració corresponent a 2007 malgrat que durant aquest període va residir més de 183 dies a Espanya.

Durant aquest any, el fill de la baronessa va percebre a 1.4 milions d'euros de la venda d'exclusives i reportajes i per eludir qualsevol tipus de tributació per aquestes rendes va utilitzar l'entitat GROSBRACH LLC. domiciliada a Las Vegas (EUA) i un compte al ANDBANK Grup Agrícol Reig dels quals era titular.

Davant l'agència tributària Thyssen va manifestar que residia a Andorra si bé tenia contractada la seva seguretat personal a Espanya amb dues empreses espanyoles per al territori nacional. També s'ha vist acreditada la seva presència a Espanya per les despeses de la targeta de crèdit i per les seves despeses ordinàries mensuals de Gas Natural, Endesa, Vodafone, Movistar i altres.

A més de la pena de presó, la Fiscalia de Madrid demana que indemnitzi la Hisenda Pública per la mateixa quantitat que va deixar d'ingressar més els interessos de demora corresponents.