La victòria de Trump en les eleccions nord-americanes ha sorprès a la gran majoria de l'opinió pública, amb excepció dels fans dels Simpson. La longeva sèrie animada ja havia predit aquest esdeveniment l'any 2000, concretament en el setè capítol de la temporada 11.

Aquesta comèdia disbauxada retrata un futur en el qual el personatge de Lisa ha substituït a Trump com a presidenta d'Estats Units i el seu principal repte és rescatar el país de la fallida en la qual el va deixar el multimilionari. No sabem si d'aquí quatre anys aquest pronòstic es veurà fet realitat, però aquí us deixem 10 casos en els quals la sèrie de Matt Groening va donar en el clau.

1. Els Beatles sempre contesten als seus fans

Encara que en la vida real va ser Paul McCartney qui va contestar a cartes d'uns fans 50 anys després, en la sèrie de Matt Groening era Ringo qui contestava a Marge Simpson per uns quadres que va pintar de jove del bateria.

2. La lesió de Neymar en el Mundial de Brasil

Els Simpson van predir a més la lesió de Neymar en el Mundial de 2014. Si bé en la ficció, el futbolista que sofria la lesió era El Divo, el jugador estavella de la selecció i el que més semblant guardava amb l'astre brasiler.

3. La caiguda de les Torres Bessones

L'11-S sigui possiblement la predicció més coneguda de ´Els Simpson´. En el capítol ´Marge contra el monorraíl´, emès en 1993, es pot veure durant uns segons un quadre en el qual apareixen les Torres Bessones en flames i amb un avió sobrevolant la zona. Una predicció que es convertiria en una trista realitat.

4. Les videotrucades

En l'episodi ´Les noces de Lisa´, la mitjana de ´Els Simpson´ apareix realitzant una videotrucada amb Marge. Encara que avui dia sembli una ximpleria, el 1995, any en el qual es va emetre el capítol, semblava alguna cosa impensable.

5. El rellotge intel·ligent

En aquest mateix capítol, el futur marit de Lisa utilitza un rellotge intel·ligent a manera de telèfon mòbil. Una predicció de ´Els Simpson´ que ha trigat gairebé dues dècades a fer-se realitat.

6. El Wrecking Ball de Miley Cyrus

El sensual ball de Miley Cyrus en el videoclip de ´Wrecking Ball´ no és tan nou com la pròpia artista presumeix. En la pel·lícula de ´Els Simpson´ (2007) i en un capítol del 1994, Homer ja es va balancejar pertot arreu damunt d'una bola de demolició.

7. Un traductor per a bebès

Herbert, el germà arruïnat d'Homer, va inventar en un episodi del 1992, un curiós traductor per a bebès. Encara que aquesta semblava una idea desgavellada, una empresa va crear en 2013 Cry Translator, una aplicació capaç de descobrir els motius dels plors dels bebès.

8. El boom de Farmville i de la realitat virtual

En la novena temporada de ´Els Simpson´, el nens de Springfield feien cua per jugar al Yard Work Simulator, un joc de realitat virtual en què calia fer treballs de jardineria. Anys després, nens i grans es van convertir en addictes al Farmville, el videojoc de Facebook sobre treballs de jardineria.

9. L'atac del tigre de Siegfried & Roy

Siegfried & Roy són dos actors alemany-americans conegut pels seus arriscats espectacles a Las Vegas amb tigres blancs. Els artistes van arribar fins i tot a aparèixer en un capítol de ´Els Simpson´ en el qual eren atacats per un dels seus tigres. Anys més tard, Roy va ser atacat pel seu tigre Mantecore en la vida real. Encara que per sort no va morir, va haver de ser intervingut quirúrgicament i avui dia té problemes per caminar i parlar.

10 L'arribada de l'ebola

Molts seguidors de la sèrie veuen, en el capítol de 1997 ´El saxo de Lisa´, una predicció sobre l'epidèmia de l'ébola que va assotar el món sencer fa un parell d'anys. En aquest episodi, Marge llegeix a Bart un conte anomenat ´George el curiós i el virus de l'ébola´.