Liddell: «A Espanya no sé què passa en teatre perquè no m'interessa anar-hi»

20.11.2016 | 20:42

efe/ddg lleó

n L'escriptora, actriu i dramaturga Angèlica Liddell (Figueres, 1966) es va confessar ahir incapaç de fer un balanç de la situació del teatre a Espanya, perquè no li interessa el que s'està fent en l'actualitat. «Al meu país no sé què passa en teatre perquè ni hi vaig ni m'interessa anar-hi», va assenyalar, i va lamentar que en la literatura hi hagi «falta d'ambició estètica».

Angèlica Liddell va fer aquestes declaracions en una roda de premsa a Lleó, ciutat a la qual va anar per recollir el premi de literatura Leteo, que atorga el club amb aquest mateix nom des de fa setze anys.

«El teatre no és una cosa que formi part de les meves influències ni de les meves referències», va concloure la dramaturga en relació amb la situació d'aquest gènere a Espanya.

Pel que fa al panorama literari actual, va manifestar que hi ha una generalitzada «falta d'ambició estètica i poètica» i un «excés de politització en les obres, quan l'ànima humana és més complexa que una opció política».

«La consciència no té a veure amb la ideologia. L'excés de politització emmascara o deixa en la marginalitat una expressió literària que s'endinsa més en la consciència de la ment humana», va comentar. A més, es va mostrar partidària d'escriure «tenint en compte la moral» i «descendint fins al fons del tot».

«No es pot treballar sense pors»

«No es pot treballar sense pors. Escriure és l'equivalent de la destrucció del pacte social i de la moral, no pots treballar amb reserves. Per parlar de l'ànima humana no queda cap més remei que parlar de la pitjor part», va indicar.

Pel que fa al Premi Leteo, va dir que és un guardó que li va fer «molta il·lusió» per passar a formar part de la mateixa llista que anteriors guanyadors, com ara Sharon Olds.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema