140 anys del Centre Excursionista de Catalunya

27.11.2016 | 00:15

n El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) va celebrar ahir a Barcelona el seu 140è aniversari. L'acte va reunir més de 300 persones, entre autoritats i socis, i va ser presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila. El president de l'entitat, Josep Manuel Puente, va destacar que el CEC pretén «garantir el nostre patrimoni cultural», disposar de més recursos i «garantir l'estabilitat per desenvolupar aquest nou centre excursionista que avui acaba de néixer».

El Centre Excursionista Català és una de les associacions amb més història del país, va ser fundat el 1878 gràcies al moviment de la Renaixença i actualment té 4.500 socis. L'entitat va néixer amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament i la pràctica de l'activitat física i esportiva, de l'excursionisme i l'acostament al medi natural i cultural de tots els ciutadans.

Entre els primers membres que va tenir el centre excursionista destaca el poeta Jacint Verdaguer. Actualment, el CEC disposa d'una biblioteca, una cartoteca i un arxiu fotogràfic amb un dels fons documentals de muntanya més importants d'Europa, amb prop de 750.000 imatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema