Visiblement emocionats, l'humorista Gregorio Sánchez, més conegut com Chiquito de la Calzada, l'entrenador de bàsquet Sergio Scariolo han recollit aquest matí l'escut d'or de la Diputació de Màlaga. El reconeixement, a més, converteix l'humorista en fill predilecte de la província i acredita Scariolo com a fill adoptiu de Màlaga.

A l'hora de concedir-los la distinció, el jurat ha destacat, en el cas de Chiquito de la Calzada, que "no hi ha ni una sola llar malaguenya en el qual no hagi provocat rialles", mentre que en el cas del tècnic, han valorat que Scariolo "construeix equips, té una fe infrangible. Ell ha fet que Màlaga sigui una província que estima el bàsquet".

A l'acte, de més d'una hora de durada, hi han assistit diverses personalitats com l'alcalde de la localitat, Francisco de la Torre, el subdelegat del Govern, Miguel Briones o el jove humorista malagueny, Tomás García. Així mateix, el còmic, Manolo Sarria o el president de la Federació Espanyola de Bàsquet i exjugador de la selecció espanyola, Jorge Garbajosa han acompanyat els homenatjats dedicant-los unes paraules prèvies al lliurament dels reconeixements.

"Aquest no és un reconeixement més", ha assegurat Scariolo que ha posat l'accent principalment en el calor que els malaguenys han tingut amb ell i la seva família des que es va traslladar a la província. "És una gran responsabilitat i espero estar a l'altura". Per la seva banda, Chiquito de la Calçada ha confessat que rebre l'homenatge l'omple d'alegria i honor. "No sé si em mereixo tot aquest afecte, és una gran satisfacció".