cabo de llegir el diari d'avui (dimecres). Tinc un sentiment d'agraïment pel servei que ens fa el bon periodisme d'informació atrapant un tros de món en les seves pàgines, que ens permet contemplar-lo i fer-nos càrrec del seu impuls vital, com un quadre de colors vius que tingués moviment.

El món polític hi té un relleu important. M'assabento que el bon vi va arribar, amb els grecs, a Sant Martí d'Empúries. Un espai notable és reservat als superordinadors i l'anunci del dia: sembla que d'aquí a pocs anys un d'ells superarà la intel·ligència humana. Penso que potser ens deixem emportar per una imaginació sense límits i pel desconeixement del fet que l'home és més que les neurones cerebrals.

La màquina pot ser més potent, però la diversitat de les actuacions digitals no poden comparar-se amb la llibertat humana, que és una prova de la seva espiritualitat. Un humà sense un domini profund de la seva llibertat s'assembla a una màquina.

Després, una notícia aclaparadora: l'equip brasiler Chapecoense sucumbeix en un accident d'aviació. Acompanya la notícia una foto impressionant dels jugadors a terreny de joc, una imatge de força, d'esportivitat, de ganes de viure, més tard aixafats sota les restes de l'apareil, a prop de Medellín. Cuba, de dol, tema mundial. Un consell collit al vol d'un article de fons: «Els corrents demoscòpics formen part de les anàlisis de la política actual . Però si no reflecteixen el batec de les societats? contribueixen a la confusió i a l'engany? ».

Però hi ha una notícia que va sortir diumenge passat: l'Església ha estrenat l'Any Litúrgic, hem entrat a l'Advent. Totes les notícies són fràgils, caduques, menys aquesta: Crist omple la Història.

La notícia més important per cadascú de nosaltres és entrar en contacte amb la persona de Jesús: «Jo sóc la resurrecció i la vida? qui creu en Mi, encara que mori, viurà».

La globalització no pot eludir l'encontre personal amb Jesucrist. L'Advent és una resposta. La de cadascú. I la global. Això també és una notícia periodística.