n Nombrosos intèrprets de Taiwan i Hong Kong han desaparegut en els últims dies dels catàlegs de diverses plataformes xineses de distribució digital de música, i la mateixa premsa estatal suggeria ahir que pot deure's a motius polítics. Entre el divendres i el dissabte passats, els artistes i les seves cançons van desaparèixer de plataformes com NetEase Cloud Music, QQ Music, Kugou Music i Baidu Music. El diari oficial Global Times, de biaix nacionalista, assenyalava ahir que ni les autoritats ni les plataformes han respost als motius de la mesura. Tot i això, avança que l'orientació política dels intèrprets podria ser un dels factors, a causa del suport que donarien a la independència de Taiwan i Hong Kong.

Protestes a Taipei

Les disputes entre aquests territoris són habituals. Grups marginals proxinesos de Taiwan van protagonitzar protestes i trobades violentes amb la policia davant de l'arribada a l'illa d'un activista i de tres legisladors de Hong Kong per participar en un Congrés predemocràtic al qual Pequín acusa d'intentar dividir la Xina, segons el diari Taipei Times.

El Congrés sobre Democràcia, Legislació i Moviments socials, organitzat pel Partit Nou Poder PNP) de Taiwan, va ser molt criticat per Pequín a través de l'Oficina d'Assumptes de Taiwan, que el va qualificar d'una conspiració dels independentistes de Taiwan i Hong-Kong.