El govern japonès demanarà a la Unesco incloure dotze espais del passat cristià del país, seleccionats per la seva importància cultural, en la llista del Patrimoni de la Humanitat. La història d'aquests cristians, que ha estat recuperada ara per Martin Scorsese a la pel·lícula Silencio, té una importància cultural «única», segons el govern nipó.

El bressol del cristianisme

Els dotze espais estan ubicats a les prefactures de Nagasaki i Kumamoto, que van ser el bressol del cristianisme al Japó. Aquests indrets compten amb monuments com l'església Oura -la més antiga del país i ja considerada tresor nacional- i la població de Sakitsu, que va acollir nombrosos «kakure kirishitan» o «cristians amagats» durant la persecució que va patir aquesta religió al Japó durant el segle XVII. A més, també proposarà incloure a la llista algunes illes de les prefactures de Kagoshima i Okinawa, que destaquen per la seva rica biodiversitat.

La sol·licitud s'enviarà a la Unesco abans del mes de febrer, segons va informar el ministeri nipó d'Exteriors. Després d'un examen sobre el terreny, l'organisme inernacional decidirà si aquests llocs són finalment guardonats.