Espanya ha triomfat en els Premis de l'Acadèmia Internacional de Gastronomia 2017, que ha reconegut la tasca divulgativa i formativa del Basque Culinary Center, el cuiner Juan Carlos Padrón (Tenerife) com a Cuiner del Futur, i la sommelier Mónica Fernández (99 Sushi Bar), entre d'altres.

El Basque Culinary Center, la primera universitat gastronòmica d'Espanya, amb seu a Sant Sebastià, ha estat reconegut amb el Grand Prix de la Culture Gastronomique, mentre que Padrón, del restaurant El Rincón de Juan Carlos (Tenerife) rep el Prix Xef de l'Avenir, el qual reconeix la projecció i el talent dels joves cuiners. Martín Berasatagui, Elena Arzak, Mario Sandoval o David Muñoz també van rebre aquesta distinció en anteriors edicions.

La professionalitat de Mónica Fernández a 99 Sushi Bar (Madrid) ha merescut el Prix au Sommelier, que han rebut amb anterioritat, entre d'altres, Josep Roca i José Polo (Atri, Càceres). La creativitat de Ricardo Vélez i el seu Moulin Chocolat (Madrid), li ha valgut el reconeixement del Prix au Xef Patissier, que l'any passat va ser atorgat a Jordi Roca (El Celler de Can Roca), mentre que el llibre La cocina de la libertad, de Rafael Ansón,ha rebut el Prix de la Littérature Gastronomique.

El Prix Multimèdia, que s'atorga a un suport de comunicació a favor de la cultura gastronòmica, reconeix la feina del portal Gastroeconomy, de Marta Fernández, i el Grand Prix de la Science de l'Alimentació ha estat per a la nutricionista Marta Garaulet.