Científics xilens van informar ahir que no és «desgavellat pensar» que microorganismes i cèl·lules presents en el desert d'Atacama (Xile) provinguin de Mart, i per això s'han trobat tantes similituds entre aquesta zona i el planeta. «Davant de tanta similitud de condicions, una cèl·lula com aquesta podria haver arribat a la Terra des de Mart. Llavors nosaltres seríem els marcians», va assenyalar en roda de premsa Armando Azúa, biòleg especialitzat en astronomia.

Després de descobrir l'existència de microorganismes sota el terra al desert xilè, considerat el més àrid del món, els científics van determinar que aquest lloc presenta condicions afins a les del planeta vermell, cosa que resulta d'ajuda per a la recerca de vida a Mart. «Si trobem espècies com aquestes a Atacama, podríem trobar-les a Mart, ja que hi ha les mateixes característiques», va afirmar Azúa.

L'indret en el qual s'ha fet el descobriment compta amb escassa humitat i les condicions de salinitat fan suposar el poc factible que hi hagi vida. Gràcies al treball dels investigadors al desert, creixen les expectatives de trobar vida a Mart, segons conclou l'estudi. Els organismes trobats són capaços de viure sota alta radiació ultraviolada i escassa presència d'aigua i llum, gràcies a la seva capacitat d'alimentar-se de compostos químics, condicions presents en la superfície de Mart.