LA fira d'art ARCO 2017 de Madrid va tancar ahir les portes amb la confirmació de la recuperació del mercat de l'art i amb una afluència de visitants superior als 100.000. Encara que no hi ha xifres de vendes realitzades, sí se saben algunes adquisicions institucionals o corporatives. Entre les confirmades en aquesta edició, segons els organitzadors, destaquen les de la Fundació ARCO per valor de 146.000 euros, que passaran a formar part de la seva col·lecció i a allotjar-se al Centre d'Art Dos de Maig de la Comunitat de Madrid.

Les obres adquirides estan signades per set artistes de set galeries participants en aquesta 36a edició: Falke Pisano, de la galeria Ellen de Bruijne Projects; tres peces d'Ivan Grilo, de Casa Triangle; Daniel Steegmann Mangrané, de la galeria Esther Schipper; dues obres de Sergio Prego, de Ethall; dos de Von Calhau, de Pedro Alfacinha; una de Gwenneth Boelens, de la galeria Klemm's; i una d'Irma Blank, de P420.

Segons ha indicat l'organització, en aquesta edició ARCO ha guanyat «pes i reconeixement» en el panorama internacional de l'art i s'ha confirmat com a «cita clau» per al mercat de l'art a Espanya i «punt de trobada i intercanvi» entre Europa i Llatinoamèrica.

Les galeries argentines han tingut gran protagonisme a ARCO 2017. Entre elles, la galeria Escombro ha destacat la realització d'importants vendes des de la primera jornada, igual que Slyzmud, que ha qualificat la fira de «molt reeixida».