L'Església de la Cienciologia ha comprat un castell del segle XVIII a Viladecavalls (Vallès Occidental) per convertir-lo en la seva nova seu a Catalunya, segons va explicar ahir el president de la Cienciologia a Espanya, Iván Arjona, en declaracions a l'agència Efe.

L'Església de la Cienciologia ha adquirit la seva nova seu a Catalunya a través de la seva Fundació per a la Millora de la Vida, la Cultura i la Societat, centrada a promoure els Drets Humans, a expandir els ensenyaments del fundador d'aquesta confessió, el nord-americà Ron Laffayette Hubbard, i a promoure la tolerància en tots els aspectes de la convivència social.

El castell, que estarà operatiu d'aquí a un any, quan acabin les obres de remodelació, té una superfície construïda de 4075 metres quadrats i més de 10.000 de terreny, que l'Església de la Cienciologia destinarà a activitats obertes a tothom i a la pràctica de la seva religió per donar a conèixer tot el que fan, ha subratllat Arjona.

L'Església de la Cienciologia té uns 11.000 fidels a tot Espanya, dels quals 3.500 són a Catalunya, segons Arjona, que ha afegit que estan "creixent cada any".

El castell se suma al gran espai que la Cienciologia té al centre de Madrid i a les seus de València, Alacant, Sevilla, Bilbao i Vitòria.