Bernardo Cortés Maldonado, ha mort als 83 anys a l'Hospital del Mar de Barcelona, segons han informat fonts properes al músic.

El guitarrista va aconseguir el coneixement del gran públic per la imitació que va fer d'ell Oriol Grau amb el nom de 'Palomino' al programa d'Andreu Buenafuente. El músic i poeta havia escrit quatre llibres i va saltar a la popularitat gràcies a Valerio Lazarov que el va sortir a la televisió on interpretava temes populars com 'Mi ovejita Lucera'.

c de carrer es va fer popular en ser caricaturitzat per Oriol Grau com Palomino al programa 'Sense títol' d'Andreu Buenafuente '.

Cortés, nascut a Jaén el 1934, ha mort en un hospital que es troba al barri en el qual va passar gran part de la seva vida, cantant al costat dels xiringuitos que hi havia a la platja i que van ser enderrocats a principis dels anys noranta del segle passat.

Bernardo Cortés no sempre es va dedicar a la música, ja que abans havia tingut una empresa d'enderrocs, encara que una sèrie de circumstàncies personals el van arruïnar i va acabar guanyant-se la vida cantant pels carrers.

Fa uns anys es va fer famós gràcies al programa de Tele 5 "Qué gente tan divertida" i també a causa de la paròdia que va fer l'actor Oriol Grau a TV3 com "Palomino" al programa "La Cosa Nostra", d'Andreu Buenafuente.

Cortés, que va arribar a Barcelona l'any 1952, va arribar a escriure quatre llibres de poesia: "Barceloneta de Barcelona", "Matèria i esperit", "Alba cantant" i "Poemes de la Barceloneta".

L'any 1999 va presentar el disc "Meravellosa vida", on expressava les seves ganes de passar-ho bé i de viure la vida.

El disc s'obria amb la ranxera "Perdona dona", en la qual retia un homenatge a la figura de la mare i de l'esposa, a les que demanava perdó per si les havia ofès.

El popular cantautor es va definir llavors com "un trobador, un rodamón i un vagabund cantor de les meves cançons i de les meves coses".

"Em coneix només Déu i, després, una mica jo. I la resta, no m'importa res", deia un dels seus poemes autobiogràfics, en què demanava que en el seu epitafi figurés la següent frase: "Un humil poeta jeu aquí, cantor de terra, mar i gavina ".