El copresident intern i vicepresident de la Falla del Mercat Central de València, Federico Bisquert, va presentar ahir la dimissió davant la comissió arran de les informacions que el vinculaven amb la decisió de nomenar faller d'honor la Fundació Francisco Franco. Amb la dimissió de Bisquert, sumada a la de l'altra copresidenta, Carmen de Rosa, aquest passat divendres en desacord amb el nomenament, la comissió que queda al càrrec de la falla va emetre ahir un comunicat condemnant de manera expressa el règim franquista i remarcant que en cap moment farà faller d'honor la Fundació Francisco Franco.

Els fallers lamenten que la seva comissió estigui en el punt de mira a causa dels interessos personals dels seus dirigents i demanen disculpes a tot el col·lectiu faller i a qualsevol persona o entitat que s'hagi pogut sentir ofesa per totes les informacions aparegudes als mitjans. Així mateix expressen que el desig de la comissió és el de celebrar les festes amb tot el col·lectiu faller, amb tot València i amb tots els visitants que vulguin acostar-se, indicant que són unes festes «obertes a tothom».

A través de les xarxes socials, el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, va donar ahir les gràcies als fallers «que han plantat cara i evitaran l'homenatge de nostàlgia franquista en plenes falles».