L'arquebisbe metropolità de Barcelona, Juan José Omella, assegura que «avui els joves pateixen un analfabetisme de cultura religiosa que incideix en el seu nivell de cultura general, més aviat baix», i insinua que això també pot provocar «l'atracció dels joves cap a sectes i fonamentalismes».

En la seva carta dominical d'aquesta setmana, amb el títol Aprendre religió a l'escola, l'arquebisbe recorda que el pròxim dia 23 comença el període de preinscripció als col·legis sostinguts amb fons públics, per la qual cosa aconsella a les famílies que demanin «l'assignatura de religió catòlica per als seus nens».

«És coherent que els pares catòlics demanin per als seus fills i filles l'ensenyament de la religió i moral catòlica, ja que l'escola ha de ser la continuació de la família. La classe de religió no és una catequesi, però contribueix al fet que la catequesi que es faci en el si de la comunitat parroquial pugui ser més enriquidora», argumenta

Segons Omella, «classe de religió i catequesi són dues coses diferents però complementàries i els nens, adolescents i joves cristians han de participar en totes dues».

«La classe de religió contribueix al fet que els alumnes puguin comprendre moltíssims continguts de la nostra història i de la nostra cultura, que estan teixides de continguts cristians», afegeix.

Per a Omella, és «difícil poder comprendre la nostra història, el nostre art i la nostra cultura sense tenir un coneixement notable de la religió catòlica».