En els últims anys han estat nombrosos els estudis que s'han fet sobre hàbits sexuals, tant a nivell d'Espanya com d'Europa i del món. En la majoria de les enquestes realitzades, el nostre país surt ben parat, obtenint una bona nota pel que fa a satisfacció sexual. No obstant això, de la mateixa forma en què aquests estudis han posat de manifest que hi ha algunes diferències entre la sexualitat dels ciutadans en funció de la seva comunitat autònoma de procedència, tampoc els nostres hàbits i les nostres preferències sexuals són les mateixes que els nostres països veïns.

Ara bé, com és la vida sexual en altres parts del món? Canvien molt els hàbits sexuals? Per donar resposta a aquesta i a altres incògnites, el portal britànic dred.com, especialitzat en temes relacionats amb la sexologia, ha fet públics els resultats d'un estudi en què s'analitzen múltiples paràmetres sexuals, entre ells les postures sexuals preferides dels europeus.

Create column charts

El resultat d'aquest estudi no deixa cap dubte: els europeus en general senten una especial predilecció per l'anomenada postura del gosset, que és la preferida pel 35% dels enquestats. Per la seva banda, un destacable 23% es decanta per un altre clàssic de les relacions sexuals, la posició del missioner. El segueixen la posició de la texana, la de l'arada, el 69 i la de la cullera. Per la seva banda, no és fins a partir de la setena posició quan apareix el sexe oral com una de les principals preferències dels ciutadans del Vell Continent, segons aquest estudi.

En qualsevol cas, les preferències sexuals varien en funció del gènere. Així, tot i que la posició del gosset coincideix com la favorita per a tots dos sexes, els homes es decanten a continuació per'la vaquera' i les dones pel'misionero', postures sexuals que permeten els companys sexuals estiguin cara a cara durant l'acte i que es creï una connexió més profunda i emocional durant l'acte.

Fantasies sexuals

Però l'estudi no només ha analitzat el que ens agrada, sinó també el que ens agradaria provar. Destaca, per exemple, que a un 20% dels enquestats voldria fer l'amor sobre una taula. Una altra fantasia sexual recurrent és provar la posició del 69 però amb una complicació afegida, fer-ho de peu. També el carretó de genolls compta amb els seus adeptes. En qualsevol cas, les fantasies sexuals no són les mateixes per a homes que per a dones. En aquest sentit, encara que tots dos sexes fantasiegen amb mantenir relacions aplicant la posició del 69 de peu, ells també senten una especial predilecció pel sexe anal, mentre que a elles els agradaria fer l'amor damunt d'una taula.

Sense tenir en compte el gènere, en línies generals els enquestats espanyols coincideixen amb els dels Països Baixos i apunten que la seva fantasia sexual més recurrent seria fer un 69 de peu. Potser en aquesta preferència influeixi el fet que el 53% dels homes enquestats menció la pornografia com la seva font d'inspiració, un percentatge que en el cas de les dones es redueix fins al 19%.

Create your own infographics

Seguint amb les fantasies sexuals, a britànics, alemanys, italians i portuguesos els encantaria fer l'amor damunt d'una taula. Per la seva banda, a Àustria i Suïssa van esmentar que el sexe anal és la pràctica sexual que estaven més interessats a intentar. Per últims, els romanesos van mostrar curiositat per la posició de l'arada i els polonesos pel 69.