El restaurant Disfrutar de Barcelona ha obtingut el premi Miele al restaurant amb més potencial del 2017, segons la revista Restaurant que selecciona els 50 millors restaurants del món. L'establiment funciona des de finals del 2014 i està capitanejat pels tres últims caps de cuina d'El Bulli de Roses: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Tots tres també compten amb un altre restaurant a la Costa Brava, el Compartir, a Cadaqués, obert l'abril del 2012.

La prestigiosa revista ha anunciat el guardó que reconeix un restaurant en àmbit mundial. El premi reconeix el talent internacional emergent i reconeix el restaurant que, malgrat no entra a la llista dels 50 millors, té «tot el potencial» per escalar a la llista en un futur proper. L'editor del grup dels 50 millors restaurants, William Drew, va manifestar ahir que el Disfrutar és «l'escenari on s'exhibeix el talent individual dels tres xefs que busquen expandir la seva influència a l'escena culinària espanyola». «El seu compromís d'empènyer els límits de la creativitat culinària els fa mereixedors del premi», va afegir.

El projecte del Disfrutar també acumula altres reconeixements del món de la cuina. A finals de 2015, quan se celebrava l'any de l'obertura del restaurant, Disfrutar va rebre la seva primera Estrella Michelin de la Guia Michelin i va ser reconegut amb Dos Sols a la Guia Repsol. A més, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició el va escollir Restaurant de l'Any. El disseny de l'establiment també ha estat premiat i el 2015 va rebre el guardó en la categoria d'Interiors dels Restaurants & Bar Design.

El 5 d'abril, a Melbourne

Els responsables de la cuina del Disfrutar recolliran el guardó a la gala en la qual es donaran a conèixer els 50 millors restaurants del món, que enguany se celebrarà el pròxim 5 d'abril a la ciutat de Melbourne (Austràlia). El Bulli de Ferran Adrià va estar al capdamunt de la llista en cinc ocasions, un reconeixement que també ha aconseguit el Celler de Can Roca de Girona en dues ocasions. De fet, en els darrers cinc anys, l'establiment dels germans Roca ha anat combinant la primera i la segona posició. Actualment, la primera posició del pòdium de la cuina mundial l'ocupa l'Osteria Francescana de Massimo Bottura, a Mòdena.

Les llistes són «perilloses»

Sobre les llistes de millors xefs va parlar ahir també la francesa Dominique Creuen, proclamada millor xef femenina del món el 2016. Malgrat sentir-se encara agraïda per aquesta distinció, pensa que les llistes poden ser «perilloses» perquè «creen expectatives que no et permeten ser lliure». Segons la seva opinió, els rànquings alimenten l'ego en un món on aquest no escasseja. «Hi ha gent que perd la humilitat», va assegurar la propietària de l'Atelier Crenn de San Francisco, amb dues estrelles Michelin, que ahir va participar a Sant Sebastià en l'última sessió de les jornades «Diàlegs de Cuina».