El Jutjat penal 1 d'Almeria va absoldre aquest dimecres a una mare que va ser denunciada pel seu fill de 15 anys després que li llevés el telèfon mòbil perquè es posés a estudiar.

La sentència, consultada per Europa Press, rebutja que M.A.H.H. incorregués en un delicte de maltractaments, tal com va qualificar la Fiscalia, que va interessar en l'acte de judici que se li imposés una pena de nou mesos de presó.

El magistrat Luis Columna indica en la sentència que resulta "evident" que la progenitora es trobava "en el ple dret i correcte exercici" dels drets i obligacions de la pàtria potestat quan li va llevar el mòbil al seu fill.

Afegeix que en cap moment es "va extralimitar" en els seus actes i remarca que, en cas contrari, "seria responsabilitat de la mare el fet d'haver deixat al seu fill jugant amb el mòbil i no fer-lo estudiar".

"Entre les obligacions que s'estableixen en el Codi Civil derivades de la pàtria potestat està la de preocupar-se per l'educació dels fills, que és precisament el que va fer l'acusada en l'acció jutjada, sense utilitzar rigor algun innecessari per a això", conclou.