La periodista Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a Madrid als 82 anys, després d'una breu malaltia, segons han informat a EFE fonts de la família.

Aquestes han afegit que el cadàver de Gómez Borrero, qui va morir ahir al vespre, ha estat traslladat al tanatori madrileny de Tres Cantos, on a les 12.30 hores d'avui s'instal·larà la capella ardent, s'oferirà una missa per la seva ànima i a les 21.00 serà incinerada.

Paloma Gómez Borrero, madrilenya de naixement, va cursar els estudis de Periodisme a l'Escola Oficial (1955) i va desenvolupar gran part de la seva activitat professional de periodista a Itàlia i el Vaticà com a corresponsal de RTVE (entre 1976 i 1983) i la Cope (1984 i 2012) i estava en possessió de nombrosos premis i distincions.

En els seus inicis en el periodisme, va publicar a ABC i en el seu setmanari 'Blanco y Negro' diversos articles, la majoria datats a Itàlia, va col·laborar a El Alcázar, 'Crítica', 'Senda', 'El Correo Español- El Pueblo Vasco' o 'El Pueblo Gallego', entre d'altres.

Al desembre de 1976 va ser nomenada corresponsal de Televisió Espanyola (TVE) a Roma, on es va encarregar de la informació sobre el país transalpí i la generada per El Vaticà.

Des d'allà, Gómez Borrero va informar dels últims anys del papa Pau VI, l'efímera etapa de Joan Pau I i els primers anys de Joan Pau II.