Un mes després de la polèmica per l'actuació guanyadora de la Gala Drag Queen del Carnaval de Las Palmas de Gran Canària, en la qual el protagonista va sortir transvestit de la Mare de Déu i de Crist Crucificat, els responsables de RTVE van demanar «disculpes» i van lamentar «l'emissió de les imatges».

«El senyal venia des de la televisió canària i nosaltres ens vam limitar a difondre-la a la resta de l'Estat; no teníem control sobre els continguts de la gala», es va excusar Juan Manuel Hidalgo, director de La 2, que va ser la cadena que va retransmetre l'espai.

La seva explicació, transmesa a través del programa RTVE Responde, va arribar en resposta a les queixes dels que s'han dirigit al Defensor de l'Espectador, Ángel Nodal, per «considerar que les imatges són una ofensa dels sentiments religiosos de bona part de l'audiència». L'espai es va fer ressò de les reclamacions dels que «no comparteixen aquesta opinió» i reclamen que el web oficial de la corporació pública publiqui de nou un contingut que, segons el seu parer, té caràcter «artístic».

«El manual d'estil de RTVE recull el tractament de qüestions especialment sensibles i, concretament, sobre tot allò relacionat amb confessions religioses, es diu que hem de vetllar pel respecte, atenció i imparcialitat a tota creença i pràctica religiosa», va assenyalar el director de RTVE digital, Alejandro Vega, com a justificació. Vega va afegir que «no és el primer cas en què es retira un contingut del web per aquest motiu».